Следвайте Гласове в ТелеграмФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Русия предотврати опит на украинските специални служби да убият журналистите Маргарита Симонян и Ксения Собчак

Следвайте " Гласове " в Телеграм

ФСБ, Следственият комитет и Министерството на вътрешните работи са предотвратили подготовката на нападение от страна на украинските специфични служби против Маргарита Симонян, началник на медийната група " Россия Сегодня " и RT и блогърката Ксения Собчак, оповестиха от ФСБ.

" Федералната работа за сигурност на Руската федерация, взаимно със Следствения комитет и Министерството на вътрешните работи на Русия, предотврати подготовката от страна на украинските специфични служби на нападение против Маргарита Симонян, основен редактор на телевизионния канал RT и интернационалната осведомителна организация " Россия Сегодня ". Според наличната информация се е подготвяло и убийството на Ксения Собчак ", обявиха от министерството.

По данни на специфичната работа предходния ден в Москва и Рязанска област са арестувани членове на неонацистката формация " Параграф-88 ", които са провели разузнаване " на адресите на работа и престояване " на Симонян и Собчак.

" В хода на следствените дейности те потвърдиха подготовката на покушения по напътствие на СБУ против заплащане от 1,5 млн. рубли за всяко ликвидиране ", допълват от ФСБ.

В момента се организират нужните оперативно-издирвателни и следствени дейности.

" От арестуваните бяха конфискувани автомат " Калашников ", 90 патрона, ножове, медни палки, гумени палки, белезници, шеврони и флагове с нацистки знаци, нацистка литература, както и информационно съоръжение и компютри с информация, потвърждаваща незаконните им планове ", обявиха от специфичната работа. Разследващият комитет възнамерява да образува произвеждане против нападателите " за екстремистка и терористична подготовка ". 

Опитът за нападение беше коментиран и от самата Симонян:

" ФСБ взаимно с Министерство на вътрешните работи и МК задържаха група, която е подготвяла моето ликвидиране по поръчка на Украйна. Следеше ме, знаеше всичките ми адреси. Работете, братя! " - написа ръководителят на осведомителната организация " Россия сегодня " в Telegram.

Опити за ликвидиране на съветски публицисти

Това не е първият опит на украинските служби за сигурност да убият известни съветски публицисти. През пролетта на предходната година ФСБ заяви за задържането на шестима членове на неонацистката терористична организация " Националсоциализъм/Бяла мощ " - съветски жители, които са възнамерявали да убият журналиста от Владимир Соловьов по напътствие на Украинската работа за сигурност.

Инфо: Риа Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР